Ons startpunt is in Nederland. Daar beginnen we met het maken salade met wilde gans uit Reeuwijk. Vanuit Nederland doen we Zuid-Amerika aan en maken we in de zomermaanden een traditionele ceviche. Dit is een visschotel met o.a. uien en chilipeper in een marinade van citrus-sap. In de wintermaanden maken we een heerlijke aardappel-truffelsoep. Daarna vertrekken we naar Thailand waar een heerlijke entrecote op het menu staat.
Jullie maken zelf de marinade met verse kruiden. De stukjes ossenhaas gaan in de wok en worden geserveerd met zelfgemaakte ananasrijst. Ons eindpunt is de USA. Hier landen we voor heerlijk chunky ijs met chocolade en noten. We maken zelf American pancakes met syrup en daarbij een chocolate chip mousse.
Maar het menu wisselt natuurlijk regelmatig en we schrijven ook een reis op maat
Voordat we aan tafel gaan laten we jullie een aantal verschillende wijnen proeven. We geven jullie advies over mooie combinaties met de gerechten. Tijdens het diner bepalen jullie zelf welke wijn je bij welk gerecht wilt drinken. Zelf experimenteren met smaken kan ook. Proef eens dezelfde wijn bij verschillende gerechten en ontdek het verschil.
De wijnproeverij is als extra bij te boeken voor € 5,- p.p.
Deze kookworkshop is goed geschikt voor wat grotere groepen. Dankzij de afwisseling in de gerechten is er altijd voor ieder wat wils. Vooraf bespreken we altijd eerst de definitieve inhoud van het menu. Omdat we uitsluitend met verse ingrediënten werken kunnen we altijd rekening houden met allergieën, dieetwensen en andere voorkeuren.