Zijn jullie fan van sushi en vallen jullie voor de pure smaken van de Japanse keuken? Dan is deze workshop echt wat voor jullie. Tijdens deze workshop komen veel ‘bekende’ Japanse gerechten voorbij. Jullie gaan ze op traditionele wijze klaarmaken en zullen de typische oosterse smaken nog beter leren kennen.
Als je aan Japans eten denkt dan is sushi waarschijnlijk één van de eerste dingen die naar boven komt. Sushi eten kan tegenwoordig bijna overal. Wat veel mensen niet weten is dat het maken van mooie sushi een echte kunst is.
Jullie gaan leren hoe deze kunst wordt beoefend! Als tussengerecht maken we een salade van rauwe vis met glasnoedels en omeletreepjes. Als hoofdgerecht gaan we een aantal warme Japanse gerechtjes maken. We bereiden een entrecôte in zelfgemaakte marinade. Nadat we deze hebben geroosterd snijden we hem in plakjes en wordt hij geserveerd met ponzu-saus. Daarnaast maken we een Japanse krabsalade en overheerlijk yakitori spiesjes. Ondanks dat Japan geen dessertcultuur heeft willen we jullie het nagerecht niet onthouden. We duiken namelijk de keuken in om zelf groene thee-ijs te maken, itadakimasu!
Japanse gerechten kunnen ook prima met een glas wijn gecombineerd worden. Hiervoor is het wel belangrijk goede smaakcombinaties te maken. Onze sommelier legt jullie uit welke wijnen goed matchen met de verschillende gerechten. Proef eens een slok wijn voor het gerecht en vervolgens nadat je een hap hebt genomen. Wat een verschil! Jullie kiezen zelf welke wijn je bij de verschillende gangen drinkt. Uiteraard zullen wij het niet nalaten jullie uit te dagen om nieuwe smaken uit te proberen!
De wijnproeverij is als extra bij te boeken voor € 7,- p.p. alleen per groep te boeken
Deze workshop is geschikt voor iedereen die houdt van de pure smaken van de Japanse keuken. Geschikt voor zowel grote als kleine gezelschappen. Vooraf bespreken we altijd eerst de definitieve inhoud van het menu. Omdat we uitsluitend met verse ingrediënten werken kunnen we altijd rekening houden met allergieën, dieetwensen en andere voorkeuren.